3/02/2010

PERHi arst: surmavad üledoosid on Mustamäe haiglas suurimaid probleeme

Lp. Anneli,

/.../

Tunnen teile südamest kaasa poeg Oliveri kaotuse puhul,

Lugesin ajalehest, mis toimus regionaalhaiglas ja toetan teid selles, sest usun iga teie sõna.

Ma mõistan teid täielikult, sest teie ainus soov oli aidata Oliveri ja vähegi pikendada tema elu. Kuid ebainimlik suhtumine, mulle tundub et eriti intensiivravis, ongi põhiprobleem. Samuti mingi ravimi süstimine, et /.../ temaga mitte vaeva näha. See, mida süstiti ja kelle käsul, kui mitte õe enda initsiatiivil, võis põhjustada Oliveri hingamisseiskuse.

Sellise süsti tagajärjellakkas hingamine ka mõned aastad tagasi ühel noorel mehel - Mardil, kes hiljem ajukooreta nn. elava laibana, ootas surma Diakooniahaiglas. Õde pääses probleemideta.

Seé on meditsiinis tavaline,et rahutuid või muidu tüliks olevad patsiendid saavad uinuiteid õdede poolt, kuid doos võib olla liiga suur ja hingamine lakata.

Ma ei saa aru, mida on meedikute kaitseks õelda sotsiaalministril, kes ei ole meedik. Temalt ei ole vaja seda küsidagi ja ta ei pea viskuma kuulide ette.

Haiglas on ravijuht-ülemarst, kelle kompetentsi kõik ravi ja ravivead ja ravikvaliteet käivad. Temalt tuleks esmajärjekorras nõuda aru ja loomulikult ministripalgaga õendusjuhtidelt, kes on samuti haiglas ametis.

Kui nad ei pea aru andma, tuleb sarnaseid lugusid veel ja veel lisaks paljudele minevikust.

Loodan, et teil on tunnistajaid, kes fakte saavad tõestada. Inimesel ja tema lähedastel on õigus nõuda aru, ka otsestelt meditsiinijuhtidelt –arstid ja õed, kui suhtumine ja suhtlemine on nende poolt ebaväärikas ja –ebainimlik, sõltumata haiguse tõsidusest.


Teid toetades

(nimi)

4. nov. 2009

P.S. Arsti nimi on eemaldatud, vältimaks PERHi juhtide sanktsioone. Tegu on tuntud arstiga, kelle poole Oliveri ema pöördus haiglasoleku ajal palvega uurida Oliveri Tartusse üleviimise võimalust.

Tagasi esiküljele SIIT